Turskaa ja uudet perunat

Turskaa uusilla perunoilla

Kala

Neljälle hengelle:

  • 1-1,5 kg uusia perunoita
  • n. 800 g turskan seläkettä
  • 3 rkl turkkilainen jugurtti
  • 1 pkt pekoni
  • prk kirsikkatomaatteja
  • parmesan
  • ruohosipuili
  • lehtipersilja
  • basilika
  • salottisipuli
  • 1 tl dijon sinappia
  • sitruuna
  • oliivi öljyä
  • vaaleata leipää

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Laita uuni kuumenemaan 200. asteeseen.

Halkaise perunat puoliksi, jos ovat isoja leikkaa useampaan osaan. Laita kulhoon ja raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Silppua puolet persiljasta ja puolet ruohosipuli puntista ja lisää joukkoon. Lisää öljyä, mausta suolalla ja sekoita kaikki sekaisin. Lisää sinappi ja jugurtti. Leikkaa pekoni pieneksi silpuksi ja ruskista pannulla. Valuta rasvat paperin päällä ja lisää perunoiden päälle

Halkaise tomaatit ja silppua vajaa kourallinen basilikaa sekä silppua sipuli. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja lisää kaikki kuumalle pannulle.

Pyörittele aineksia kunnes tomaatit alkavat mehustua ja kaada lautaselle odottamaan.

Raasta parmesaania kourallinen, silppua loput persiljat ja leikkaa vaaleata leipää 1 1/2 kourallista.

Hienonna tehosekoittimella.

Paista turska kuumalla öljytyllä pannulla 1 min per puoli. Laita tämän jälkeen uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Kasaa turskan päälle tomaattia sekä leivänmurua.

Paista uunissa 6 min.

Aseta tarjolle ja nauti!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä