Täytetty ananas

Kala

Ainekset:

  • 1 ananas
  • 200 g katkarapuja / lohta / kanaa / naudan suikaleita
  • 3 dl myllärin gluteeniton kaurarouhe
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 1 chili
  • 1 lime
  • 1 valkosipuli
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 kourallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • korianteria
  • ruohosipulia
  • suolaa
  • öljyä
  • voita
  • ruokosokeria
Ainekset ananakselle

Täyteläinen täytetty ananas

Halkaise ananas ja koverra sisusta. Leikkaa sisustasta pienehköjä kuutioita. Mittaa kaikki ainekset valmiiksi kippoihin.

Kuumenna pannu ja lisää öljyä 1-2 rkl. Lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, inkivääri raastettuna sekä kaurarouhe. Kuullota muutama minuutti. Purista puolikkaan limen mehu ja  lisää neste, laita kansi päälle ja sammuta levy. Anna hautua 5 min

Laita toiselle pannulle 1 rkl voita, ananas kuutiot ja 1 rkl sokeria. Paista kunnes ananakset ovat karamellisoituneet. Laita ananakset sivuun odottamaan ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.

Paista lihat/kalat nopeasti kuumalla pannulla ja lisää ne kaurarouheen sekaan. Lisää myös ananakset, halkaistut tomaatit, pähkinät ja pilkottu chili.

Silppua 1 rkl ruohosipulia sekaan ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Annostele täytteet koverrettuihin ananaksiin ja laita päälle korianteria & puolikkaan limen mehu.

Mausteisin ruuan kaverina maistuu hedelmäinen ja sitruksinen Suomenlinnan panimon Sparre PaleAle.

Halkaistu ananas
Täytetyn ananaksen ainekset
Pasitetut ananas palat
Täytetyn ananaksen ainekset
Täytetyn ananaksen ainekset

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä