Herkulliset haukipullat

Täyteläiset haukipullat

Kala
  • 1,5 kg haukifilettä
  • pieni sitruuna
  • 180 g katkarapuja/rapuja
  • 2 salotti sipulia
  • 1/2 punttia tilliä
  • 200 g ranskankermaa
  • 3 rkl korppujauhoja
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita korppujauhot ranskankermaan ja jätä odottamaan.

Aja lihamyllyllä kala, sipuli, tilli ja ravut kertaalleen hienoksi.

Sekoita sekaan tönkkö ranskankerma, purista sitruunan mehut ja lisää  suola ja pippuri ja aja vielä kaksi kertaa myllystä läpi, niin että

saat kaikki ruodot hienoksi ja mausteet sekaisin.

Jos ei ole myllyä niin hienonna ainekset tehosekoittimella/yleiskoneella/veitsellä. Muista tällöin poistaa ruodot.

Anna taikinan tekeytyä noin tunti jääkaapissa.

Laita uuni 200C, tämän jälkeen pyörittele taikinasta palloja tai pihvejä miten haluat.

Paista pannulla väri pintaan ja siirrä pellille ja paista uunissa noin 10 min.

Tarjoile perunamuusin ja keitetyn parsan kanssa ja tee halutessasi voi-valkoviinikastike (beurre blanc).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä