Haudutettu kokonainen jyväbroileri

Siiderissä haudutettu kokonainen broileri

Liha

Ainekset:

  • 1 broileri (maustamaton)
  • 1 siideri  0,5 l
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1/2 puntti timjamia
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita
  • suolaa
  • pippuria
Kokonainen broileri vuuassa

Ota broileri 1/2 tuntia ennen kypsennystä pöydälle. Ota samalla myös voi lämpiämään ja lämmitä uuni 230 asteeseen.

Laita puolet timjamin oksista vuuan pohjalle ja leikkaa vihannekset karkeisi lohkoiksi ja leivitä vuokaan.

Ota hörppy siideristä ja kaada loput vuokaan.

Silppua loppu timjami hienoksi ja kaada voin päälle. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori voin ja timjamin sekaan. Sekoita sitruuna ja timjami voin kanssa sekaisin. Levitä voi tasaisesti broilerin nahan ja lihan väliin.

Laita broileri vuokaan ja öljyä pinta. Ripottele suola ja pippuri ja hiero ne tasaisesti pintaan.

Pirskottele päälle sitruunaa.

Laita broileri uuniin ja laske lämpö samantien 200 asteeseen. Anna olla uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia. Kun valmis nosta pois kuumasta vuuasta ja peitä foliolla, anna levätä 15 min.

Hyvä lisuke broilerin kanssa on maa-artisokka joka valmistuu helposti samalla kertaa uunissa.

Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla ja leikkele kuorineen lohkoiksi. Sekoittele ne öljyssä ja suolassa.

Levitä pellille ja laita uuniin noin 40 min ennen broilerin valmistumista.

Ruokajuomana toimii raikkaista omenoista valmistettu Suomenlinnan panimon Tin Soldier´s siideri.

herkullinen siiderissä haudutettu broileri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä