Riistapyörykät salviavoilla

Riistapyörykät ja salviavoi

Kävin metsästämässä jääkaapilla.

Ainekset:

  • n. 1 kg hirven/poron jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • 1 sipuli (keskikokoinen)
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 punttia persiljaa
  • pippuria
  • 75-100g voita
  • 12-14 lehteä salviaa

Silppua pekoni ihan pieneksi silpuksi ja sekoita jauhelihan kanssa.

Kuori sipuli ja raasta hienolla raastimella lihan sekaan. Silppua persilja ihan hienoksi ja lisää lihan joukkoon. Lisää suola ja timjami sekä pippuria maun mukaan. Sekoita kaikki hyvin keskenään sekaisin esim. sähkövatkaimella.

Laita jääkaappiin maustumaan kahdeksi tunniksi.

Kun liha on maustunut pyörittele niistä sopivia pyöryköitä. Paista pannulla hyvä väri pullien pintaan ja laita uunivuokaan. Kypsennä uunissa grillivastuksen alla n. 7 minuuttia.

Laita voi kuumalle pannulle ja anna sulaa. Kun voi on lakannut vaahtoamasta ja väri hieman ruskistunut ota pannu levyltä ja laita salvian lehdet voin sekaan. Sekoittele seosta hetki ja jätä maustumaan.

Laita pyörykät tarjolle muusin kanssa ja ripottele salviavoita päälle (kuvassa lisäksi mustaherukkahilloa).

Ruokajuomana toimii erinomaisesti Suomenlinnan panimon maukas Imperial vehnä ale

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.