herkkulinen poropizza pizzakivellä grillistä

Poropizza

Liha

Ainekset taikinaan: (hidas pizzataikina, kylmänostatus 48-96h)

  • 500 g durumvehnäjauhoja
  • 3,5 dl vettä
  • 3 g kuivahiivaa
  • 10 g suolaa
  • 10 g öljyä

Taikinasta riittää kahteen kiekkoon.

Täytteet:

  • 500 g poronkäristys lihaa
  • 3 dl suppilovahveroita & torvisieniä
  • 2 prk ranskankermaa á150g
  • 2 salotti sipuleita
  • 2 mozzarella palloa
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 dl puolukoita

Sekoita suola tilkkaan vesimäärästä.

Sekoita jauhot ja kuivahiiva ja lisää loppu vesi.

Vaivaa koneella rauhallisesti noin 10min.

Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista kunnes imeytynyt.

Lopuksi lisää öljy ja vaivaa täydellä teholla kunnes imeytynyt kokonaan taikinaan.

Laita taikina ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin vuorokaudeksi. Vuorokauden jälkeen ota taikina kaapista ja muotoile sopivan kokoiset pallot taikinasta.

Laita pallot vielä vähintään vuorokaudeksi jääkaappiin  (halutessasi säilyy jopa 2-3 vuorokautta kaapissa)

Kun taikina on noussut, ota huoneen lämpöön 2 tuntia ennen valmistusta.

Muotoile taikina pellille sopivaksi. Käsin tekemällä säästyy taikinan ilmakuplat, mutta itse olen muotoillut taikinan kaulimella laiskuuttani. Anna nousta vielä tunti liinan alla.

Tällä välin voit valmistella täytteet ja kuumentaa uunin 230.

Oma uunini ei kuumene kuin 230c asteeseen, niin ohjekkin on sen mukaan.

Ruskista ja kypsennä liha kuumalla pannulla.

Kypsennä sieniä kuumalla & kuivalla pannulla.

Sekoita per ranskankerma purkki 1 rkl timjamia.

Leikkaa sipulista renkaita.

Kun tunti on kulunut levitä taikinan päälle ranskankerma ja laita uunin alatasolle 12-15 minuutiksi.

Ota uunista, laita grillivastus päälle ja levitä täytteet pizzalle, mozzarella päällimmäiseksi.

Laita ihan grillivastusten alle noin 5-7 minuutiksi. Tarkkaile koko ajan ettei pala.

Levitä puolukat valmiin pizzan päälle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä