Osso Buco alla Milanese karitsan nisakasta

Osso Buco karitsan niskakiekoista

Osso Buco alla Milanese on helppo ja maukas pataruoka jonka voi hyvin tehdä myös karitsan niskasta ja tarjoulla polentan kanssa.

Ainekset:

  • n. 1kg karitsan niskakiekkoja
  • 1 iso porkkana
  • 1 sellerin varsi
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1/2 puntti oreganoa
  • 1/2 puntti timjamia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria

Gremolada

  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa

Osso Buco ainekset

Ota lihat noin tunti ennen valmistusta huoneen lämpöön.

Kuori sipuli ja porkkana. Kuutioi kaikki kasvikset ja silppua yrtit.

Kuullota kasviksia öljyssä noin 10 minuuttia.

Jauhota lihat. Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Kartisaa Osso Bucoon

Kaada pannulle öljyä ja laita siivu voita. Kun pannu on kuuma, voi lakannut tirisemästä,

laita lihat pannulle ja paista kaunis pinta lihoihin.

Osso buco liha

Lisää kasvisten sekaan viini ja kiehauta. Lisää tomaattimurska ja yrtit. Hämmennä kaikki sekaisin ja kaada pataan ja laita lihat sekaan vierekkäin. Laita uuniin kahdeksi tunniksi.

Gremolada:

Silppua persilja sekä valkosipuli pieneksi ja raasta puolikkaasta sitruunasta kuori.

Hiero morttelissa tahnaksi.

Tarjoile lihat polentan kanssa ja ripottele päälle gremoladaa.

Osso Buco alla Milanese karitsan nisakasta

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.