Herkullinen mustikkapiirakka ja itse tehty vanilijakastike

Mustikkapiirakka ja itse tehty vaniljakastike

Jälkiruoka

Tarvitset:

  • 150 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 5 dl mustikoita

Murutaikina

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Vanilijakastike

  • 3 dl maitoa
  • 2 keltuaista
  • 2 tl perunajauhoja
  • 3 ruokosokeria
  • 1 viniljatanko
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeri

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuuan pohjalle. Kastele sormia jolloin sormet eivät tartu taikinaan.

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle. Paista piirakka 200 astessa uunissa n. 30min.

Vanilijakastike

Vatkaa kattilassa sekaisin maito, keltuaiset, perunajauhot ja ruokosokeri.

Halkaise vaniljatanko ja raapi siemenet joukkoon laita myös halkaistu tanko ja kuumenna kastike kiehumispisteeseen samalla koko ajan sekoittaen.

Ota kattila pois liedeltä ennen kiehumista ja anna jäähtyä.

Laita kerma kulhoon ja lisää 1 tl vaniljasokeria (vanilja sokeri on helppo tahdä myös itse 1kg sokeria ja 1-2 vaniljatanko halkaistuna tiiviiseen purkkiin sekoitettuna etkä tarvitse kaupan esanssi sokeria) ja vatkaa kerma vaahdoksi. Poista tanko kastikkeesta ja sekoita kerman kanssa sekaisin

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä