Mexicana pizza joka sopii oluen kanssa

Mexicana pizza

Liha

Pizzaperjantai! Vai miten se meni? Reseptistä riittää kahteen lättyyn.

Ainekset:

  • 4 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 10 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 200 g ranskankermaa
  • 1-2 tl sriracha kastiketta
  • 1 pkt pepperonimakkaraa
  • 1 mozzarella
  • 1 pkt aito cheddar
  • tuoretta ananasta
  • tuoretta oreganoa

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa vehnäjauhot joukkoon. Alusta taikinaa 10 minuuttia koneella pienellä teholla tai käsin. Lisää öljy ja jatka vaivaamista kunnes imeytynyt kokonaan. Laita kulhoon ja elmukelmu tiivisti ympärille ja jääkaappiin nousemaan noin 20h.

Ota taikana lämpimään 2h ennen valmistusta. Jaa taikina kahtia ja kauli niistä pellille sopivat pohjat.

Sekoita sriracha kastiketta ranskankermaan ensin 1 tl maista ja lisää tarvittaessa. Levitä kastike pohjien päälle ja anna nousta 15 min. Kuumenna uuni alalämmöllä 230 asteen.

Kun uuni on lämmennyt ja vartti kulunut laita 1 pohja kerrallaan uunin alaosaan ja anna olla 12-15min. Ota pohja uunista ja laita grillivastus päälle. Levitä ohueksi leikattu mozzarella alimmaiseksi sitten pepperoni makkara, jonka päälle cheddar raastetta ja lopuksi ananakset.

Laita grillivastuksen alle noin 5-7 min. Tarkkaile ettei pala.

Ja eikun nauttimaan! Tulisen pizzan kaveriksi sopii mainiosti Suomenlinnan Panimon Höpken pils.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä