Mansikkapizza

Jälkiruoka

Tässä ihanan raikas ja maukas jälkiruoka. Mansikkapizza on helppo valmistaa perheelle tai viaraille ja nostaa pöytään. Sen jälkeen kaikki voivat tapella omasta palasestaan. Nostattamalla taikinaa jopa 4 vuorokautta jääkaapissa saat parhaan ja maukkaimman pizzapohjan. Taikinasta riittää kahteen pizzaan.

Ainekset:

Taikina

  • 500 g durumvehnäjauhoja
  • 3,5 dl vettä
  • 3 g kuivahiivaa
  • 10 g suolaa
  • 10 g öljyä

Täyte

  • 2 rsi tuoreita mansikoita
  • 200g ranskankermaa
  • 1 lime
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • tomusokeria
  • valkosuklaata

Sekoita suola tilkkaan vesimäärästä. Sekoita jauhot ja kuivahiiva ja lisää loppu vesi. Vaivaa koneella rauhallisesti noin 10min. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista kunnes imeytynyt. Lopuksi lisää öljy ja vaivaa kunnes imeytynyt kokonaan taikinaan.

Laita taikina ilmatiiviissä rasiassa jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota kaapista ja muotoile sopivan kokoiset taikinapallot. Laita taikina vielä vähintään vuorokaudeksi jääkaappiin tai halutessasi jopa 2-3.

Ota taikina huoneen lämpöön 2 tuntia ennen valmistusta. Kun olet ottanut taikinan lämpiämään niin leikkaa mansikoista kanta pois ja leikkaa nepituussuunnassa neljään osaan. Silppua minttu pieneksi ja laita mansikoiden kanssa kolhoon. Purista päälle limen mehu ja lisää tomusokeria maun mukaan 2-3 rkl. Sekoita kaikki keskenään ja laita jääkaappiin muhimaan.

Kun 2 tuntia on kulunut pyörittle pizzasta sopivat lätyt. Kaada ranskankerma kulhoon ja siivilöi mansikoiden liemi sekaan. Lisää 1-2 rkl tomusokeria. Sekoita.

Levitä ranskankerma pizzan päälle ja laita pizza 230 asteeseen lämmitettyyn uuniin. Paista kunnes reunat saaneet nätin värin Anna hetki jäähtyä ja lisää päälle mansikat. Raasta valkosuklaasta vielä valmiin pizzan päälle murusia.

Mansikkapizzan ainekset
Mansikat mansikkapizzaan
mansikkapizzan pohja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä