Mandariinirisotto kanafileellä

Mandariini risotto & kanafile

Ainekset:

  • 500-600 g kanafileitä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 mandariinia
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 pkt aitocheddar
  • hyppysellinen chilihiutaleita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Ohje:

Ota kanat 30 min ennen paistoa lämpimään.

Mittaa riisit kippoon. Kuori sipuli ja silppua pieneksi ja purista valkosipuli joukkoon. Keitä kasvisliemi. Raasta 2/3 juustosta. Silppua 1 rkl timjamia. Raasta kahden mandariinin kuori ja purista raasteen sekaan yhden mandariinin mehu.

Ota paistokasari ja kaada siihen reilusti oliiviöljyä, kuumenna ja kuullota sipuleita pari minuuttia.

Lisää riisit ja kuullota pari minuuttia. Lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä ja hämmennä riisejä rauhallisesti. Kun liemi on melkein imeytynyt lisää valkoviini ja hämmennä.

Lisää kasvislientä, mandariinin mehu, timjami ja hyppysellinen chilihiutaleita ja hämmentele.

Laita kanat paistumaan.

Lisää juustot ja lientä sitä mukaan kun se imeytyy ja hämmennä.

Kun kanat ovat kypsiä laita ne leikkuulaudalle lepäämään hetkeksi aikaa.

Riisien kypsymiseen menee noin 18 min ja niiden kuuluu olla hieman raakoja eli napsahtavat pikkaisen hampaiden välissä kun puraisee.

Risoton paistaminen

Annostele risotto lautaselle ja päälle kana siivuja. Koristele mandariinin kuori lastuilla.

Tämän ruuan juomaksi sopii kesäisen raikas vehnäolut Suomenlinnan panimon Piper WIT.

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä



    Tämä lomake on suojattu roskapostilta reCAPTCHA:lla. Huomioi Googlen Privacy Policy sekä Terms of Service.