suussa sulava laskiaispulla vohveli

Laskiaispulla vohveli

Jälkiruoka

Ainekset:

Taikina

  • 1,5 l vehnäjauhoja
  • 5 dl täysmaitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 vaniljatanko
  • 200 g voita

Kasaus

  • 2 dl kermaa
  • 1 fazerin sininen
  • mansikoita

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, vaniljatangon siemenet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kun taikina on kohonnut rullaa siitä pitko ja leikkele vohvelirautaan sopivia paloja. Painele palat tasaisiksi lätyiksi ja laita voilla voideltuun vohvelirautaan. Pidä kantta käsin alhaalla ettei pulla paisu. Kypsennä noin 2 min.

Vatkaa kerma ja raasta suklaasta juustohöylällä murua. Leikkele päälle vielä mansikoita tai hilloa tai nutellaa tai mantelimassaa tai tai tai ……

*******

Tässä vielä videoita edelliseen yleiskone juttuun liittyen.  Tein tämän taikinan kaksinkertaisena eli nestettä litra ja jauhoja 2 kiloa.

Kone jaksoi taikinan vaivata ja siitä tuli hyvää. Video myös vispilän käytöstä.

laskiaispulla taikina
Pullataikina vohveliraudalla
Laskiaispulla vohveli

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä