Kurpitsarisotto ja vuohenjuusto

Kasvis

Ainekset neljälle hengelle:

  • 1 kurpitsa
  • 3 dl risottoriisiä
  • 7 dl kalalientä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/3 puntti timjamia
  • 2 dl aitocheddaria
  • suolaa
  • pippuria
  • 1/3 puntti salviaa
  • 50-70g voita
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 1 pkt pekonia

Leikkaa kurpitsa pitkittäin puoliksi ja vielä puoliksi. Laita kurpitsat vuokaan ja vuoka uuniin 200 asteeseen tunniksi. Kuori ja silpo sipuli. Raasta sekaan valkosipulinkynsi. Kuumenna pieni kattila, lisää 1 rkl öljyä ja kuullota hetki sipuleita. Laita kansi päälle ja laske lämpö pienimmälle asetukselle. Hauduta noin tunti, sekoita välillä.

Kun kurpitsa on ollut tunnin uunissa kaavi sisusta silppuriin ja lisää sekaan kanalientä sen verran että saat siitä tasaista sosetta.

Laita pekonit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja uuniin 200 asteen noin 20 min, kunnes rapeita. Laita voi ja salviat pieneen kattilaan ja lämmitä pienellä teholla niin ettei voi ruskistu. Kuumenna korkeareunainen pannu, lisää öljyä ja kuullota hetki riisejä kunnes kuultavia.

Kaada sekaan viini ja sekoita kunnes imeytynyt. Lisää joukkoon kurpitsasose sekä kanalientä. Sekoita. Lisää sipulit ja silputtu timjami. Sekoita. Lisää sekaan lientä kunnes edelliset imeytyneet. Sekoita. Lisää raastettu juusto risoton sekaan. Lisää lientä niin että koostumus on löysähkö. Kokonaisaika risoton kypsennykseen noin 18min jolloin riisin pitäisi vielä hiaman naksahtaa keskeltä syödessä.

Annostele lautaselle, lisää pinnalle murennettua rapeaa pekonia.  Asettele vuohenjuusto kiekko risoton päälle ja ruskista hieman kaasupolttimella pintaa. Lopuksi lusikoi kaiken päälle salviavoita.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä