Kanalla ja kaurarouheella täytetyt paprikat

Liha

Tämä ruoka syntyy kuin itsekseen haudutuspadassa hauduttaen. Ruuan valmistuksessa on käytetty Electrolux ESC7400 haudutuspataa low asetuksella 4h. Haudutuspadan etuna on, että ateria kypsyy miedolla lämmöllä päivän aikana esim ulkoillessa ja säilyy kuumana kaikille perheenjäsenille, vaikka he aterioisivatkin eri aikaan. Hidas kypsennys säilyttää raaka-aineiden luonnolliset maut, vitamiinit ja hivenaineet.

Ainekset:

  • 4 paprikaa
  • 1 pkt kanasuikaleita, 300g
  • 1/2 L kanalientä tai kasvislientä
  • 2 chiliä
  • n. 1 1/2 dl myllärin kaurarouhetta
  • muutama kevätsipulin varsi tai 1 pieni sipuli
  • Jukolan Juuston aitocheddar 
  • suola
  • pippuri
  • öljy
Täytetyt paprikat ainekset

Täytetyt paprikat

Pese paprikat ja leikkaa kansi pois.  Putsaa siemenet pois ja tasoita vielä hieman pohjaa jos tarpeen. Silppua paprikan kannet, sipuli ja chili pieneksi. Ruskista kanasuikaleet. Laita pilkotut ainekset ja ruskistetut kanat kulhoon. Kaada sekaan kaurarouhe, loraus oliiviöljyä, suola ja pippuri. Sekoita ainekset ja täytä paprikat sillä.

Laita paprikat haudutuspataan ja kaada pohjalle 1/2L lientä. Kypsennä high asetuksella 4 tuntia tai low asetuksella noin 6 tuntia. Lisää paprikoiden päälle 15 min ennen valmistumista juustoraaste.

Jos ei satu olemaan tämän kaltaista pataa käsien ulottuvilla niin lusikoi täytteet paprikoihin, laita uunivuokaan ja raasta juusto päälle. Kaada liemi pohjalle. Laita uuniin 200 asteeseen noin 30 min kunnes ovat pehmenneet.

Lusikoi paprikan päälle ranskankermaa ja hyppysellinen lehtipersiljaa.

Ainekset täytettyihin paprikoihin
Paprikat menossa uuniin
Täytetyt paprikata hautumassa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä