Herkulliset hodarit karitsan lihasta

Hot dogit kartisan lihasta

Liha

Tässä mahtava hodari-resepti koko perheen tai ystäväporukan kokkaustuokioon!

Täytteet:

  • 1-2 Korven Karitsan sisäpaistia
  • Etikkasieniä (kanttarelli/suppilovahvero/mustatorvisieni)
  • Etikkasipulia
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl dijon sinappia
  • 1/2 puntti lehtipersiljaa

Sämpylän ainekset (10 kpl):

  • 4 dl puolikarkea vehnäjauho
  • 3 dl durumvehnäjauho
  • 3 dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä pitkulaisia sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.

Jätä uunin luukku auki, että se jäähtyy lihaa varten.

Tuoreet sämpylät hodareille

Ota liha lämpimään noin 30-45min ennen käyttöä.

Laita uuni lämpiämään 125 asteeseen.

Nuiji lihanuijalla ensiksi lihaa niin että se kuitenkin säilyttää muotonsa.

Paista pinnat kiinni kuumalla pannulla ja laita paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Laita uuniin ja kun mittarissa on 53-54 ota pois.

Mausta pinta suolalla ja pippurilla ja laita folioon vetäytymään noin 20min.

Sekoita 1 dl majoa ja 2 tl dijon sinappia valmiiksi.

Karitsan sisäpaistia hodareille

Lämmitä sämpylät mikrossa ja leikkaa päältäpäin halki.

Lusikoi pohjalle majoneesia sitten ohueksi leikattuja lihasiivuja ja lopuksi sienet ja sipulit.

Viimeistele pieneksi silputulla lehtipersiljasilpulla.

Jos sienet ei maistu tilalle voi laittaa esim. kurkkupikkelssiä ja kuivattua sipulia. Ja eikun nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä