Herkullinen Surf & Turf Burger

Liha

Ainekset neljälle hengelle:

Täytteet

  • 500 g laadukasta jauhelihaa
  • 6 kpl tiikerirapuja
  • 30 g Carelian Caviar kaviaaria
  • 4 rkl majoneesia
  • 2 rkl ranskan kermaa
  • etikkasipuleita
  • rucolan versoja
  • savusuolaa
  • pippuria

Briossi sämpylät

  • 1 dl täys maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 100 g huoneen lämpöistä voita
Surf and turf burgeri

Briossi sämpylät

Tee sämpylätaikina tekeytymään jääkaappiin jo edellisenä päivänä.

Liuota hiiva yleiskoneen kulhossa kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lopuksi voi pieninä nokareina koneen samalla käydessä. Vaivaa taikinaa huolella 10 minuutin ajan. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään yön yli. Vaivaa taikina työpöydällä kimmoisaksi ja jaa 8-10 osaan.

Leivo pyöreitä hampurilaissämpylöitä. Anna briossisämpylöiden kohota tunnin ajan. Voitele briossit keltuaisella. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista briosseja 225 asteessa uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

Surf and Turf burgeri

Ota liha tunti ennen paistamista huoneen lämpöön. Muovaa lihasta 4 samankokoista pihviä ja mausta savusuolalla ja pippurilla. Kuori ravut ja poista suoli. Sekoita majoneesi, ranskankerma ja 2/3 kaviaarista.

Paista pihvit ja ravut grillissä/pannulla. Grillissä on se hyvä puoli että samalla paistuu myös sämpylät lämpimiksi. Leikkaa ravut halki. Annostele sämpylän pohjalle rucolan versoja. Asettele pihvi ja sen päälle ravut. Laita kastike ja sipuleita. Annostele lopuksi pieni nokare kaviaaria.

herkullinen surf and turf burgeri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä