Granaattiomena glaseerattua karitsankaretta ja korianteri ruusukaalia

Liha

Ainekset:

  • 2 karitsan karetta
  • 1 rsi (300g) ruusukaalia
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • 1 dl kuorellisia manteleita
  • 4 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kanelia
  • 1/2 rkl kuminaa
  • 3/4 dl granaattiomenasiirappia
  • 3/4 dl ruokosokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 mandariinin hienoksi raastettu kuori & mehu
  • 1/2 granaattiomenan siemenet
  • 1/2 puntti lehtipersiljaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Granaattiomenasiirappia en äkkiseltään käyttämästäni kaupasta löytänyt, mutta sen tekeminen itse on helppoa. 1 litra granaattiomenan mehua, 1 1/2 dl sokeria ja 2 rkl sitruunanmehua. Laita ainekset isoon kattilaan kiehauta ja laske lämpö niin että neste juuri ja juuri kuplii. Anna hautua noin tunti kunnes saanut siirappimaisen olomuodon.

Resepti granaattiomenalla glaseerattuun karitsankareeseen

Ota lihat lämpimään ja lämmitä uuni 200 asteen. Leikkaa ruusukaalit puoliksi tai tee niistä lastuja. Murskaa mantelit ja kaada sekaan. Lisää 1 rkl korianterinsiemeniä, 1 rkl öljyä ja suolaa. Sekoita. Leikkaa sipuleista lohkoja ja laita ne öljyttynä uunivuokaan ja uuniin 15 minuutiksi.

Hierrä morttelissa valkosipulit, 1/2 rkl merisuolaa ja 1/2 rkl pippuria tahnaksi. Lisää kaneli ja kumina ja sekoita kaikki sekaisin. Lämmitä pieni kattila miedolla ja lisää 1 rkl öljyä. Paista tahnaa noin 3min kunnes kullan keltaista. Lisää siirappi, sokeri, laakerinlehti ja 2 mandariininmehu (raasta kuoret talteen). Keitä niin kauan kunnes tahmeaa siirappia.

Laita ruusukaalit uuniin. Jos teit lastuja niin tarkkaile niiden pintaa etteivät pala. Kuumenna pannu lihaa varten ja ruskista liha kauttaaltaan. Ota sipulit uunista ja työnnä ne sivuun niin että lihat mahtuvat sekaan, luut ylöspäin. Sivele lihojen pinta kauttaaltaan siirappikeitoksella. Laita lämpömittari lihaan ja kypsennä 53 asteeseen. Tähän menee noin 15 – 20 min jolloin liha on kuvien mukainen medium. Ota vuoka uunista kun valmista ja peitä löysästi foliolla. Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Laita granaattiomenan siemenet, mandariinin raastettu kuori, punaviinietikka ja hienonnettu persilja kulhoon. Sekoita ja levitä lihojen päälle juuri ennen tarjoilua.

Maukkaat kotimaiset karitsan lihat saat tilattua suoraan kotiisi osoitteesta korvenkaritsa.fi ja laadukkaat ruokajuomat lampaan kaveriksi toimittaa winePRO.fi

karitsankare
Karitsankare vihannekset
ruskistettu karitsan kare
Karitsankare uunista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä