Fish and Chips

Kala

Fish and chips kuudelle

Kala

  • 1 kg turskan seläkettä

Friteeraustaikina

  • 1 dl vehnäjauhoja, kukkurallinen mitta
  • 2 dl maissijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 dl piper wit vehnäolutta, kylmää
  • 1 1/2 dl vissyä, kylmää
  • 1 tl suolaa

Uppopaistamiseen

Ranskalaiset

  • noin 1 kg rosamunda perunoita

Tartarkastike

  • 3 dl majoneesia
  • 1 dl turkkilaista jugurttia
  • 2 rkl kapriksia hienonnettuna
  • 1/2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1/2 kurkkusalaattia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • pippuria

Lisäksi yksi sitruuna tarjoiluun.

Tartarkastike fish and schipseille

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Kala

Sekoita jauhot ja leivinjauhe yhteen.  Lisää olut ja vissy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, anna tekeytyä 30 min. Leikkaa kalat suht saman suuruisiksi paloiksi ja kuumenna öljy 180 asteeseen. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Upota kalat taikinaan ja pyörittele. Friteeraa 2 – 4 palasta kerralla riippuen kattilan koosta. Kalat kypsyvät noin 5 min, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

Nostele valmiit kalat talouspaperin päälle valumaan ylimääräisestä öljystä.

Ranskalaiset

Pese perunat ja kuivaa hyvin jonka jälkeen leikkaa perunoista suht saman kokoisia suikaleita. Kuumenna paistoöljy 150 asteeseen ja friteeraa pieni määrä kerallaan perunoita noin 5 minuutin ajan.

Nostelet perunat talouspaperille valumaan öljystä. Kun kaloista on puolet valmiina kuumenna öljy 180 asteeseen ja friteeraa perunat uudestaan noin 2 min, jolloin saavat kullankeltaisen värin. Nosta paperille valumaan.

Lopuksi

Laita tarjolle, ripottele sormisuolaa kalan ja perunoiden päälle ja leikkaa sitruunasta lohkoja. Aterian kanssa maistuu kesäisen raikas vehnäolut Suomenlinnan Panimolta, Piper Wit 

Ranskalaiset fish and chipsiin
Turska fish and chipseille
uppopaistettua turskaa fish and chipseille

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä