Maailman paras creme brulee ja vadelmasorpetti

Creme Brulee + vadelmasorbetti

Jälkiruoka

Ainekset 4 – 6 annokseen:

Creme Brulee

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 6 keltuaista
  • 1 levy Fazer leivonta valkosuklaa
  • 1 vanilja tanko
  • 3/4 dl sokeria
  • 3-4 rkl ruokosokeria

Vadelmasorbetti

  • 5 dl vettä
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 200 g pakaste vadelmia
  • 2 kananmunan valkuaista

Aivan mahtava jälkiruoka mikä kruunaa illallisen kuin illallisen ja hurmaa vieraat. Jälkiruoka on helppo tehdä ja nämä voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Huono puoli tässä jälkiruuassa on se, että tämä loppuu aina kesken.

Vadelmasorbetti

Mittaa vesi ja 2 dl sokeria kattilaan ja kiehauta kunnes sokeri sulanut kokonaan ja sammuta levy. Lisää jäiset vadelmat nesteeseen ja anna olla hetki, että sulavat.

Kaada seos tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta tai jos ei ole kumpaakaan painele vadelmat siivilästä läpi. Siivilöi soseutetusta seoksesta siemenet. Kaada seos laakeeseen astiaan ja laita kylmäkallen päälle jäähtymään tai ulos. Kun seos on jäähtynyt laita valkuaiset kulhoon ja aloita vatkaamaan.

Kun valkuaiset alkavat vaahtoamaan lisää loppu sokeri pikku hiljaa ja vatkaa kunnes vaahto on kiinteää. Sekoita valkuaisvaahto vadelmaseoksen kanssa sekaisin ja laita pakkaseen. Hämmentele seosta aina välillä.

Seuraavana päivä nosta sorbetti pöydälle sulamaan.  Kun koostumus alkaa olla löysää niin laita tehosekoittimeen kahdessa kolmessa erässä ja aja tasaiseksi massaksi.  Laita takasin pakkaseen ja nosta pöydälle hetki ennen tarjoilua niin sitä on helpompi annostella.

Creme brulee

Laita uuni kuumenemaan 175c asteeseen ja paloittele suklaa.  Laita suklaa leivinpaperilla vuoratulla pellillä uuniin noin 5 min. Suklaa ei sula mutta ruskistuu kyllä. Vahdi ettei suklaa pala. Kun olet paahtanut suklaan pudota uunin lämpö 150c asteeseen.

Erittele keltuaiset kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

Mittaa sokeri, maito ja kerma kattilaan.  Halkaise vaniljatanko ja raapi siemenet sekaan, laita myös tanko mukaan. Kiehauta seos ja nosta liedeltä ja poista vaniljatanko.

Lisää valkosuklaa joukkoon ja hienonna sauvasekoittimella. Siivilöi seos vielä sattumista.

Kaada maitokerma seos munien joukkoon koko ajan vatkaten.

Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin. Nosta annosvuoat uunivuokaan/pannuun ja lisää kuumaa vettä annosvuokien puoliväliin asti. Kypsennä uunin alatasolla noin 60min kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä ja nosta vuoat jääkaappiin 2-3 tunniksi tai yön yli.

Ota vuoat 30min ennen tarjoilua pois jääkaapista. Ripottele pintaan ohut tasainen kerros ruokosokeria ja sulata varovasti kaasupolttimella. Vaihtoehtoisesti sokerin voi ruskistaa hehkuvan kuumilla grillivastuksilla uunissa, mutta suosittelen ehdottomasti kaasupolttimen käyttöä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä