Cajun Chicken BRGR ja lankkuperunat

Liha

Ainekset sämpylöille:

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Täytteet hampurilaiseen:

Lankkuperunat:

  • 1 kg lapinpuikuloita
  • 2 ltr paistoöljyä
  • suolaa

Ihan ekaksi sekoita 1 dl majoa ja 2 tl täysjyväsinappia ja laita jääkaappiin maustumaan.

Lankkuperunat

Pese perunat hyvin juuriharjalla ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi ja vielä puoliksi. Kaada öljy sopivaan kattilaan ja laita paistomittarin anturi öljyyn. Kuumenna öljy noin 160 asteiseksi ja keitä perunat kolmessa erässä noin 5 min kerrallaan. Öljyn lämpö tulisi pysytellä noin 150 asteessa keittämisen ajan.

Perunat eivät vielä tässä vaiheessa ruskistu. Nostele perunat talouspaperin päälle valumaan. Kun kaikki hampurilaisten osat alkaa olla valmiina niin kuumenna öljy noin 190 asteeseen ja keitä perunoita vielä noin 2 min jolloin ovat kauniin ruskeita ja rapsakoita. Nostele talouspaperin päälle ja ripottele suola pintaan.

Jos et halua keittää perunoita öljyssä laita perunat kulhoon kaada päälle pari rkl öljyä ja ripaus suolaa, sekoita hyvin ja kaada perunat pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 45 min välillä sekoittaen.

Sämpylöiden valmistus

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja sulata hiiva siihen. Lisää joukkoon öljy, sokeri ja suola. Alusta taikina koneella jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Taikina jää hieman löysäksi.

Peitä kulho ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa esim. uunissa 30 astetta tai vesialtaassa lämpimässä vedessä. Kun taikina on kohonnut kaada se hyvin jauhotetulle alustalle ja pyöritä siitä tanko. Leikkaa tanko kahdeksaan osaan ja pyörittele niistä sämpylät.

Asettele sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä 20-30 min. Lämmitä odotellessa uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylät maidolla ja paista noin 10-15 min kunnes kauniin ruskeita.

Täytteet

Sämpylöiden kohotessa laita pekonit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle ruokosokeria. Paista pekonit sämpylöiden jälkeen kypsiksi 200 asteessa uunissa noin 15-20min. Tarkkaile pekoneita lopussa tiiviisti koska sokeri palaa aika helposti mustaksi.

Ota kanat  30 min ennen paistamista pöydälle ja nuiji niitä varovasti hieman tasaisemmaksi. Öljyä pinta ja mausta cajunmixillä. Paista pannulla ja lisää kääntämisen jälkeen pinnalle pari siivua chilicheddaria.

Pese sienet ja leikkaa niistä ohuita siivuja. Paista kuumalla pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa kunnes ovat kauniisti ruskistuneet. Lisää 1 rkl voita, suolaa, pippuria ja pieneksi silputtu persilja.

Sitten se paras osuus, eli kokoaminen!

Leikkaa sämpylät halki, levitä pohjalle majoneesia, salaatti, kanapihvi, karkkipekoni ja sieniä. Mausteisen hampparin kaverina maistuu Suomenlinnan panimon Sparre pale ale. Eikun syömään!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä