Karitsanhampurilainen ranskalaisilla

Ärsyttävän hyvät karitsahampparit

Liha

Ohjeella tulee  8 sämpylää ja noin 8 pihviä. Taikinan nostatus kylmässä seuraavaan päivään

Ainekset:

Sämpylät

  • 3 dl durumvehnäjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl täysmaitoa
  • n. 10 g tuorehiivaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Pihvit

Marinoidut punasipulit

  • 2 punasipulia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl chipotle chili lastuja
  • 1 tl korianterin siemeniä

Täytteet

  • 400 g vuohenjuustoa
  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl täysjyväsinappia
  • 1 pkt pekonia
  • balsamicoa
  • rucolaa
Kartisanpihvit hampurilaiseen

Marinoidut punasipulit

Kuori sipulit ja leikkaa niistä ohuita renkaita.

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää sipulit ja anna porista keskilämmöllä noin 10 min kunnes sipulit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä kattilassa ja purkita liemen kanssa. Laita jääkaappiin.

Sämpylät

Sekoita hiiva, sokeri ja suola kädenlämpöiseen maitoon. Kun hiiva on liuennut niin lisää öljy.

Vaivaa koneella, jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Vaivaa hetki vielä, kun kaikki jauhot on lisätty.

Taikina jää löysäksi älä siis lisää jauhoja. Laita kelmu tiukasti kulhon päälle ja pistä jääkaappiin seuraavaan päivään saakka.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja pyörittele tangoksi. Leikkaa 8 osaan ja pyörittele niistä sämpylöitä. Laita pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota kaksinkertaisiksi.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Kun sämpylät ovat kohonneet voitele sämpylöiden pinta maidolla. Ripottele pintaan seesamin siemeniä jos tahdot.

Paista uunissa noin 10-15, kunnes ovat kauniin kullan ruskeita.

Täytteet

Laita pekonit sämpylöiden jälkeen uuniin ja laske lämpöä 180 asteen ja pidä noin 15-20min kunnes ovat sopivan rapeita.

Ota liha huoneen lämpöön noin tunti ennen paistoa, samoin juusto.

Muovaa lihasta pihvit ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita sinappi majoneesin kanssa sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan.

Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillissä ja kääntämisen jälkeen lisää juusto pihvin päälle.

Kasaa hampparit

Majoa pohjalle, päälle rucolaa seuraavaksi kuuma pihvi jonka päälle sipulia ja balsamicoa ja lopuksi pekoni.

Maukkaan hampurilaisen seuralaiseksi sopii hyvin olut jossa on myös makua ja luonnetta;

Suomenlinnan panimon IPA, löytyy Alkosta

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä