Mehukas ankanrinta maa-artisokalla

Ankanrintaa, viikunoita ja maa-artisokkaa

Liha

Ainekset 4 hengelle:

  • 2 ankanrintaa (puolikas per syöjä)
  • 8 viikunaa
  • 1/2 kg maa-artisokkaa
  • pinjasiemeniä
  • fetajuustoa
  • hunajaa
  • punaviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä

Ota rintafileet lämpimään noin tunti ennen paistoa.

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Pese maa-artisokat juuriharjalla puhtaiksi. Koosta riippuen leikkaa maa-artisokat puoliksi

ja taas puoliksi, kunhan ovat suurinpiirtein saman paksuisia.

Leikkaa viikunoista kanta pois ja leikkaa ne neljään osaan kannasta kantaan.

Laita maa-artisokat kulhoon ja kaada sekaan öljyä ja hieman suolaa. Pyörittele ja laita pelille leikkauspuoli ylöspäin.

Maa-artisokat kypsyvät noin 35-45min uunista riippuen. Viikunat ja ankka tarvitsevat noin 15-20min.

Laita viikunat vuokaan ja roiski ohuesti päälle hunajaa ja loraus punaviinietikkaa. Pyörittele kaikki sekaisin ja jätä pöydälle maustumaan.

Leikkaa ankan nahka/rasvapuolelle ristikko.

Laita fileet kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin ja rupea kuumentamaan. Paista kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja käännä. Paista hetki toista puolta kunnes saanut väriä.

Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaa filettä ja laita maa-artisokkien kanssa uuniin.

Kunnes file on saavuttanut 54c sisälämpötilan ota pois ja mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon ja anna levätä noin vartti.

Laita viikunat uuniin kun otat fileet pois.

Ota maa-artisokat pois kun ovat saaneet kauniin kullanrusken värin, viikunat pitäisi olla samaan aikaan valmiita.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla nopeasti.
Leikkaa fileistä ohuita siivuja. Asettele viikunat ja maa-artisokat lautaselle, ripottele niiden päälle feta murua ja pinjansiemeniä ja lopuksi fileet. Lusikoi kaiken päälle viikunoista irronnut neste.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä