Chilillä saa potkua perinteiseen suklaamousseen

Jälkiruoka

Ainekset:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • 2 munan keltuaista
  • 2 munan valkuaista
  • 1/2 dl ruokosokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl tuoretta chiliä

Pilko suklaa kulhoon, lisää voi ja nosta vesihauteen päälle.

Ota sulanut suklaa liedeltä ja sekoita joukkoon keltuaiset.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri ja vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossa.

Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahdon sekaan ja raasta chiliä hienolla raastimella seokseen.

Riippuen chilin tulisuudesta ja omasta tottumuksesta vähempikin voi riittää tai enemmänkin voi laittaa. Maistele välillä ja tulisuus tasaantuu ja voimistuu moussen jäähtyessä.

Lopuksi nostele valkuaisvaahto sekaan ja sekoita rauhallisesti sekaisin.

Annostele annos kippoihin ja anna jäähtyä jääkaapissa.

Nauti chilin tuomasta vivahteesta herkullisessa suklaamousessa!

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä